Walt Disney´s Nya Charmtroll - Bolt




Disney har de senaste åren inte ensamt producerat någon höjdar animerad film, det senaste projektet disney satte igång resulterade i total katastrof vid namn Kogänget, som aldrig borde ha lämnat ritbordet. Så ni kan tänka er att mina förväntnigar inte var särskilt höga då jag fick Disney´s nya film Bolt framför mig, som för övrigt har premiär i Sverige 6 Februari.

Redan från första stund kastas publiken in i ett action späckat äventyr ala Die Hard 4 och Mission impossible med  superhunden Bolt i huvudrollen som attackeras av bilbomber, jagas av motorcyklar, helikoptrar och en ond skurk elakare än någonsin som till och med sätter onda Scar i Lejonkungen på sin plats. Oj oj oj tänkte jag, nu har Disney gått och fått hybris och totalt missat poängen med söt och puttignuttig barnfilm.

Det visar sig dock snart att superhunden Bolt (Röst av John Travolta) egentligen är en actionskådespelar hund i Hollywood. Hela sitt liv har Bolt levt på inspelningsplatsen i fångenskap och tror därför att allt som händer i filmerna är på riktigt och att han faktiskt har superkrafter. Bolt möts dock av en stor chock och ett äventyr större än filmernas värld då han en dag av misstag ramlar ner i en kartong och skickas iväg till New York.

Bolt som aldrig upplevt någonting annat än filmvärlden med onda skurkar  har en lång resa framför sig för att ta sig hem  till Hollywood igen. Och vad är en Disney film utan några roliga side-kick som skall hjälpa hjälten på vägen - Bolt har  Mittens, en fräsig liten katt och Rhino, en överviktig hamster till sin hjälp. Även om Mittens och Rhino inte går att jämföra med klassiker som Miko och Percy i Pocahontas eller Lumiér och Klocksworth i Skönheten och Odjuret, så har dom ändå sin charm och lyckas sätta Bolt i klistret mer än en gång.

Som så många andra klassiska Disney filmer är även denna film späckad med sånger och moral kakor om äkta vänskap och om att acceptera och tro på sig själv. Men det är väl just de små budskapen som gör Bolt till en äkta Disney klassiker som jag mer än gärna ser om igen.

Filmen får 4 av 5 pojkar




Info: http://www.imdb.com/title/tt0397892/
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=aDWPsoKQoOs

Kommentarer
Postat av: Anonym

Filmpojkarna bör ta en titt i min blogg idag, jag har nu gått ut world wide med vårt eventuella samarbete :)

2009-01-21 @ 08:15:13
URL: http://charleneholmstroms.blogg.se/
Postat av: Dog News

Låt er inte köpas billigt, stå på er ni vet att ni har en hårdkokt affärskvinna i andra änden;)

2009-01-21 @ 12:04:23
URL: http://blogg.aftonbladet.se/11171

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0