2008 års Bästa filmer ?

 Det nya året har bara börjat  och redan kan man nu läsa om alla hundratals filmer som är på ingång 2009.

Trots att förra året präglades av en betungande finanskris märktes inte den svajjande eknomin av inom filmvärlden, nått tal om finanskris kan man inte påstå direkt. Film efter film producerades som på löpande band. Filmpojkarna har nu sammanfattat ett urval av filmer från förra årets fantastiska film år.

  • National Treasure 2: Hemligheternas bok 
  


(Uppföljaren på en av 2000 talets bästa äventyrs filmer)

  • I Am Legend  


( Ryslig film med Will smith i huvudrollen som får en att önska att man aldrig kommer att hamna i samma situation)

  • Cloverfield  


(Inspelad med video kamera ala blair witch project style, Kuslig & spännande film utspelad i New York med en alien  i godzilla storlek)


  • Iron Man                             


(Tack vare denna film biter jag inte på naglarna tills Spiderman 4 släpps, bra effekter & mycket action med Robert Downey Jr i huvudrollen)


  • [Rec]  


(Även denna är " Blair witch project" insprierad i inspelnings tekniken. trots låg budget & spansk produktion skrämde filmen skiten ur mig, aldrig har jag sett en läskigare film än denna. )
  • 21 
                       
( Spännande film om Black jack spel i Vegas och som grädde på mosen är den baserad på en verklig händelse)
  • The Incredible Hulk 


(Med denna makeover är fiaskot från 2003 så gott som bortglömt,
Edward Norton är verkligen i sitt essä)

                  
  • Kung Fu Panda


                             (Charmig & väldigt underhållande film med Jack Black's röst som Pandan)                                                       
  • Batman The Dark Knight  


(2008 absolut bästa film, Heath Ledger's bästa roll någonsin och i och med hans bortgång är det ett faktum att denna redan har blivit en kultfilm)        

  • Hancock


  ( Spännande Action/komedi med WIll Smith i huvudrollen som spelar superhjälte som inte riktigt förstått meningen med att vara superhjälte)               

  • Get Smart


(Rolig upplyftande spion komedi med Steve Carell & Anne Hathaway i huvudrollerna)
  • Wall-E


                    (Pixar's senaste storsatsning om den lilla Charmiga lilla robot som håller minst samma standard som Rattatouile)          
                                         
  • Tropic Thunder


(Rolig Komedi med bla. Ben Stiller & Jack Black i huvudrollerna. Det extra roliga med filmen är alla dess gäst artister bland annat Tom Cruise & Matthew McConaughey)                                                         
  • Wanted             


(Har nästan inte sett så här mycket special effekter sedan The Matrix, Bra action med bland annat Angelina Jolie & Morgan Freeman i huvudrollerna)
                    
  • Mirrors


 (Bra Skräckfilm med Keith Sutherland i huvudrollen. En unge som är besatt av djävulen själv och ett nerbrännt psyksjukhus. Det enda som fattas för att göra en klassisk Stephen King är en Indian gravplats.)



Andra filmer som är värda att nämna men som inte riktigt föll i min smak är följande:

Alvin och gänget, , Sweeney Todd,  Jumper,  No Country for Old Men, Rambo,
10 000 BC, Spiderwick, Horton, Meet the spartans, 27 Dresses, The Eye, Semi-Pro, Indiana Jones och kristalldödskallens rike, The Mist, The Happening, Narnia: Prins Caspian, Arkiv X - I Want to Believe, Mumien - Drakkejsarens grav, Hellboy II - Ondskans armé, Righteous Kill, Eagle Eye, Max Payne, James Bond: Quantum of Solace, Saw V, Pineapple Express, Madagaskar 2: Flykten till Afrika, Sex & The City, Yes Man.


Kort sagt så har det varit ett fantastiskt film år !


Kommentarer
Postat av: asimov66

Personligen tycker jag inte det var varit ett bra filmår, jag skulle vilja hävda att sedan 2001 har det inte varit bra filmår. Sedan sagan om ringen trilogin kompletterades så har där varit ett stort tomrum av "storfilmer" med rejäla nya saker. 98% av de filmer som släpps är ju remakes med extra pang-pang effekter eller har en story så tunn att man kan genomskåda den första minuten. Tycker det är extremt jobbigt att de jämt och ständigt vill lansera gamla bra filmer med bra story förtunna den så effekterna kan dra ut på tiden. Jag har inget emot effekter men samtidigt skall de vara berättigade. Finns på Minhembio, så tycker du annorlunda skicka ett PM.

2009-01-21 @ 16:07:14
Postat av: Lion_Paw

Tyckte ni gjort en bra lista och håller inte med asimov66, det har varit ett bra filmår och det kommer även 2009 bli. Keep up the good work boys. :)

2009-01-21 @ 16:22:42
Postat av: Charles89

Allvarligt vilka usla fiiilmer du har tagit med, lägg ner bloggen direkt förfan..

2009-01-21 @ 21:40:14
Postat av: Anonym

Mogen kommentar

2009-01-21 @ 21:44:59
Postat av: dappe

Tropic Thunder är nog en av de sämsta filmerna jag har sätt och skulle gärna villa vara i samma sitation som will smith i I Am Legend.

2009-01-21 @ 23:30:36
Postat av: Robban

Skulle nog hålla med "asimov66". Tycker att produktionen av film är förhastad och inte alls i stil med det som var förr. Filmerna som görs nu är inte alls lika välgjorda som de gamla. Som sagt satsar de nästan bara på effekter och remakes, och ska de göra en storfilm så är det nästan i samma klass som en "normal-everyday-movie" ungefär. Är väldigt besviken och kan inte säga att jag har sett så många bra filmer detta året. Tycker att dom gott kan ta det lite lugnt med produktionen och inte kasta ut film efter film som nästan i vilket fall som helst är skit. Tänker; Ta det lite lugnt, satsa lite på en gripande story och inte på effekter och ABSOLUT inte trailers som avslöjar det som man egentligen vill se som en överraskning! Allt för mig, kan dock säga att jag blev väldigt glad för Batman The Dark Knight då jag är en grym seriehjältars fan!



Out

2009-01-24 @ 18:05:13
Postat av: linn

har ni någon komedi film som förslag ?

2010-09-11 @ 15:02:54
Postat av: Philip

Hej Linn



Leapyear är den senaste komedin vi såg, tror du kan gilla den. tjejen som har huvudrollen i Förtrollad spelar även i denna.

2010-09-13 @ 11:03:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0